2 voordelen van een pakpaal die u nog niet wist!

voordelen pakpaal

De Pakpaal is een hulpmiddel voor extra houvast in huis en bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld senioren, patiënten met Parkinson of een dwarslaesie, en zwangere vrouwen. In dit artikel vertellen wij u graag meer over deze grijppaal en beschrijven wij 2 van de vele voordelen van de Pakpaal.

Wat is de Pakpaal?

De Pakpaal is een stalen grijppaal, die met bovenplaat en voetplaat stevig tussen het plafond en de vloer kan worden geklemd. Daarnaast is de Pakpaal verplaatsbaar naar iedere willekeurige plek in uw woning, zoals naast uw bed, of uw favoriete stoel of bank, waardoor u minder afhankelijk bent van de hulp van anderen en langer zelfstandig kunt blijven genieten van de alledaagse dingen. Immers, wanneer opstaan lastiger voor u is geworden, kan dit uw (gevoel van) vrijheid enorm beperken, omdat er een steunpunt zoals een muur of een handgreep mist om zelfstandig omhoog te komen. De Pakpaal is hiervoor de oplossing. Het is een hulpmiddel voor extra houvast in huis. Onze Pakpaal is getest en goedgekeurd (als medisch hulpmiddel met CE-markering) om veilig te gebruiken tot een belasting van 120 kilogram.

Voordeel 1: de Pakpaal is snel en eenvoudig te monteren

Wanneer u de Pakpaal besteld, wordt deze als bouwpakket geleverd. Een van de voordelen van de Pakpaal is dat deze snel en eenvoudig – zelf of eventueel met behulp van vrienden of familie – binnen 10 minuten geïnstalleerd kan worden in tegenstelling tot bijvoorbeeld een wandbeugel, een ander hulpmiddel voor extra houvast in huis. Voor een wandbeugel is namelijk boorwerk nodig en dat is ook niet in alle woningen toegestaan. De Pakpaal is geschikt voor plafonds met een hoogte van 200 tot 300 centimeter. In de doos wordt standaard een duidelijke handleiding meegeleverd. Aanvullende instructie- en demonstratievideo’s kunt u vinden op onze website. U kunt natuurlijk ook altijd nog contact met ons opnemen om de montagekosten in uw regio te bespreken.

Voordeel 2: de Pakpaal is vrijblijvend uit te proberen

Wanneer u twijfelt tussen bijvoorbeeld een wandbeugel, een bedbeugel of de Pakpaal, dan is die laatste vrijblijvend uit te proberen. U kunt dan bij ons een proefzending aanvragen en twee weken lang het gemak van de Pakpaal ervaren. Zoals gezegd, dient een wandbeugel, maar ook een hulpmiddel zoals een bedbeugel door middel van boorwerk gemonteerd te worden. Dit alles is voor de Pakpaal niet nodig, waardoor u eveneens meer mobiel of flexibel bent (een ander voordeel). De grijppaal is overigens op zo’n manier ontworpen dat het plafond en de vloer niet of nauwelijks beschadigen bij de installatie ervan. U kunt de Pakpaal dus zonder gaten van het boren eerst op uw gemak uitproberen.

Wilt u de Pakpaal ook graag vrijblijvend uitproberen? Of heeft u er na het lezen van dit artikel nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen er zo spoedig mogelijk bij u op terug.