3 soorten bedbeugels voor ouderen

De Pakpaal is een verplaatsbare stalen grijppaal die tussen het plafond en de vloer geklemd wordt en bijvoorbeeld naast het bed geplaatst kan worden. De paal is bijzonder stevig en gemaakt van een ronde stalen buis met een diameter van 32×3 mm. Dit product is als enige in zijn klasse TUV-getest en belastbaar tot maar liefst 150 kg. Diverse beugels kunnen hieraan gemonteerd worden om extra steun en houvast te bieden tijdens het opstaan, zitten en liggen. 

Standaard bedbeugel

De standaard beugel is ook vervaardigd uit staal en heeft een lengte van  60 cm lang. Deze wordt vaak gebruikt bij een bank, stoel, bad of toilet. Ouderen gebruiken de beugel om vanuit een bank, stoel of rolstoel omhoog te komen.

Ook biedt Pakpaal een kortere beugel van 30 cm en een langere beugel van 80 cm aan die hulp kan bieden bij het in-en uit stappen. De paal wordt naast het bed gemonteerd en de lange bedbeugel kan in diverse posities rondom de paal worden gedraaid. Vanuit het bed is de beugel gemakkelijk bereikbaar en kan zo houvast bieden bij het omdraaien in bed, om van liggen naar zitten te komen of om uit bed te komen. Op andere plaatsen zijn ze uiteraard ook bruikbaar, bijvoorbeeld bij houvast bij een transfer vanuit stoel of bank.

Bedpapegaai

Door aan De Pakpaal een extra arm te monteren kan er een bedpapegaai geplaatst worden. Aan deze arm zit een handgreep waarmee de gebruiker zich gemakkelijk kan optrekken in bed.

Meerdere combinaties

Het is mogelijk om meerdere beugels te combineren per Pakpaal. Zo kan er een standaard- en een lange bedbeugel gecombineerd worden. Of een bedbeugel met een bedpapegaai.

 

Blokkeersysteem

Voor sommige mensen is de beweegbaarheid van de beugel juist een probleem. De Pakpaal is uit te breiden met een blokkeersysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om de beugel in een gewenste posities te blokkeren, zodat er aan getrokken kan worden zonder dat de beugel meedraait. Lees meer over het optionele blokkeersysteem van de Pakpaal.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van de Pakpaal? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Wist u ook dat u de Pakaal op proef kunt nemen voor twee weken? Lees de bestelmogelijkheden hier.