5 manieren om de Pakpaal te gebruiken

De Pakpaal is gemaakt op om verschillende manieren te gebruiken. Dat heeft de Pakpaal te danken aan het ontwerp. Het is een verplaatsbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat die tussen vloer en plafond worden geklemd. U kunt de Pakpaal dus plaatsen waar u het meest extra steun of grip nodig heeft. Dat is de veelzijdigheid van de Pakpaal. En dat maakt het een ideaal hulpmiddel voor ouderen en mindervalide. In dit artikel laten we u 5 manieren zien, om de Pakpaal te gebruiken. Zowel bij u thuis, als wanneer u bij een dokter of arts bent.

papegaai-in-kamerPakpaal als papegaai

De huiskamer is een plek waar u waarschijnlijk veel tijd doorbrengt. U heeft daar een fijne stoel, waar u graag in zit. Het blijkt vaak lastig om, zeker na langdurig te hebben gezeten, op te staan vanuit uw stoel. De Pakpaal kan hier ondersteuning bieden als zogeheten papegaai. Door deze naast uw stoel te plaatsen, heeft u hier de houvast om uit de stoel te komen.

Lange beugel als rekstok

Datzelfde geldt voor uw slaapkamer. U ligt vaak voor langere tijd in uw bed en daardoor kan het soms lastig pakpaal met twee bedbeugelsof pijnlijk zijn om ‘s morgens direct uit bed te komen, zonder hulp. U kunt de Pakpaal eenvoudig (laten) plaatsen naast uw bed, waardoor het dient als rekstok. De lange beugel die aan de steunstang bevestigd wordt, kunt u gebruiken om omhoog te komen. Deze beugel kunt u ‘s nachts weer wegdraaien, zodat u er geen last aan ondervindt.

Kleedkamer revalidatiebad

Naast het gebruik in huis kan de Pakpaal op buitenshuis goed worden ingezet om steun te bieden. Zo wordt de steunstang ook gebruikt in kleedkamers bij een revalidatiebad. In deze ruimtes is niet altijd voldoende revalidatiebadsteun aanwezig om van een zittende positie te gaan staan. Ook hier biedt de Pakpaal uitkomst voor u!

Bij een oefenruimte

Voor wie slechter ter been is, of door bijvoorbeeld een operatie weer moet revalideren, kan hiervoor regelmatig een bezoek moeten brengen aan een revalidatiecentrum. De Pakpaal kan hier gebruikt worden om het opstaan weer op eigen kracht onder de knie te krijgen.

Onderzoekstafel in een ziekenhuis

Datzelfde geldt voor de onderzoekstafel in een ziekenhuis. Dit is vaak een plek waar u voor een onderzoek moet zitten of liggen. Hier is het dus fijn als u tevens gebruik kunt maken van de Pakpaal.

onderzoekstafelZoals u leest zijn er tal van mogelijkheden om de Pakpaal te gebruiken. Heeft u hierover nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Wist u ook dat u de Pakaal op proef kunt nemen voor twee weken? Lees de bestelmogelijkheden hier.