Checklist Pakpaal

Eerst nagaan:

  • Heeft de gebruiker nog voldoende kracht in handen en armen: doe de gebruikerstest
  • De hoogte van vloer tot plafond: opmeten
  • Is het plafond geschikt (te maken) voor montage van de pakpaal: nagaan

Hoogte van vloer tot plafond

De onderpaal heeft een vaste maat van 120 cm; de maximale stelmogelijkheid van de poot is 36 cm. Bovenpalen zijn 70 – 90 – 105 en125 cm lang. Door het kiezen van de juiste bovenpaal wordt de geschikte combinatie geselecteerd. Bij hoogtes van 288 tot 300 cm moet een telescooppaal worden toegepast, bij grotere hoogtes verlengstuk van 65 cm.

Zelf opzetten

Pakpaal Producties is een webwinkel en verstuurt haar producten via de post. De klant, ergotherapeut of naaste dient zelf de Pakpaal op te zetten. Een duidelijke handleiding wordt meegeleverd. Wanneer men niet in staat is de Pakpaal zelf op te zetten, adviseren wij u hem bij een thuiszorgwinkel te bestellen.

Zware personen

Bij gebruik door zware personen moet de wartel op de onderpaal krachtigaangedraaid kunnen worden wat alleen mogelijk is bij plafonds vansteenachtige massieve constructie. Voor personen zwaarder dan 120 kg moet ook de houten bovenplaat toegepast worden om de wrijving met hetplafond te vergroten.

Bij zwakke plafonds moet door een bouwkundige bekeken worden of hetplafond versterkt kan worden. Soms is vastschroeven van de houtenbovenplaat in het plafond een oplossing.

Folder

Download hier de Pakpaal folder 2012 in PDF formaat.

Wat mensen zeggen over de pakpaal

“Met de pakpaal kan ik weer op vakantie.”

- Meneer B. uit 's-Hertogenbosch

“Sinds een half jaar gebruik ik nu de pakpaal. Voor mij werkt die bij het omdraaien in bed en het uit bed stappen echt goed”

- Mevrouw R. uit Oegstgeest

“Dankzij de pakpaal kan ik mijn dag weer zelfstandig starten.”

- Mevrouw K. uit Delft

“Met behulp van de pakpaal kan ik weer zelf in bed omdraaien en uit bed komen. Het meest tevreden ben ik over zijn eenvoud en doelmatigheid.”

- Mevrouw S. uit Rotterdam

“In augustus heb ik de Pakpaal meegenomen naar het hotel. Dankzij dit hulpmiddel was ik ook tijdens de vakantie niet afhankelijk van anderen. Ik kan iedereen die moeite heeft met opstaan en/of gaan zitten deze geweldige uitvinding aanbevelen.”

- Mevr. Kleyn