Hoe Pakpaal aanvragen?

Voorafgaand het aanvragen van de Pakpaal moet u eerst de volgende zaken nagaan:

1. Doe de gebruikerstest

Voorafgaand de aanvraag graag allereerst controleren of de gebruiker nog voldoende kracht heeft in handen en armen. Het is echter noodzaak dat de toekomstige gebruiker nog genoeg kracht heeft in armen/handen en benen om zich te kunnen optrekken en te gaan staan. Een partner of verzorger kan dit op simpele wijze testen door een arm uitgestrekt te houden en de gebruiker te vragen zich met hulp daarvan op te trekken en te gaan staan. 

Doe de gebruikerstest 

2. Bepaal welk formaat nodig is

Niet elk plafond is geschikt voor de montage van de Pakpaal. De standaard uitvoering kan geplaatst worden bij een sterk plafond van massief steenachtig materiaal zoals beton of holle baksteen. Het plafond moet bij voorkeur van steenachtig materiaal zijn. Bij plafonds gemaakt van riet met stucwerk of van zachtboard, kan de paal in veel gevallen toch geplaatst worden met behulp van een vergrote houten bovenplaat. Lees bij welk type plafon de Pakpaal wel of niet geplaatst kan worden. Als uw plafond geschikt is kunt u de afstand van de vloer tot het plafond meten.

De onderpaal heeft een vaste maat van 120 cm; de maximalestelmogelijkheid van de poot is 36 cm. Bovenpalen zijn 70, 90, 105 en 125 cm lang. Door het kiezen van de juiste bovenpaal wordt de geschikte combinatie geselecteerd. Bij hoogtes van 288 tot 300 cm moet een telescooppaal worden toegepast, bij grotere hoogtes een verlengstuk van 65 cm. 

3. Bepaal welke aanvullende onderdelen nodig zijn

De Paakpaal heeft twee soorten uitvoeringen en diverse hulpmiddelen die het gebruik kunnen vergemakkelijken.

Bekijk uitvoeringen en hulpstukken

4. Kies besteloptie

Er zijn twee manieren om een Pakpaal aan te schaffen. U kunt er een een op proef aanvragen of direct aanschaffen.

1. Op Proef

U kunt geheel vrijblijvend de Pakpaal 2 weken uitproberen. Als de Pakpaal goed bevalt, kan hij blijven staan. Zo niet kunt u de Pakpaal gewoon weer terug sturen. Verzendkosten voor het retourneren van de Pakpaal zijn voor uw eigen rekening.

2. Kopen

U kunt de Pakpaal inclusief diverse hulpmiddel aanschaffen en bij u thuis laten bezorgen. Lees hier meer over de kosten en vergoedingen.

5. Plaats uw aanvraag

U kunt via ons uitgebreide aanvraagformulier een Pakpaal bestellen. Let hierbij goed op onze algemene voorwaarden. Bij het invullen van de verkeerde waardes kan de Pakpaal geretouneerd worden, maar de kosten van de retour zijn voor uw eigen rekening. Let dus goed op.

Pakpaal op proef  Pakpaal direct bestellen

Wat mensen zeggen over de pakpaal

“Met de pakpaal kan ik weer op vakantie.”

- Meneer B. uit 's-Hertogenbosch

“Sinds een half jaar gebruik ik nu de pakpaal. Voor mij werkt die bij het omdraaien in bed en het uit bed stappen echt goed”

- Mevrouw R. uit Oegstgeest

“Dankzij de pakpaal kan ik mijn dag weer zelfstandig starten.”

- Mevrouw K. uit Delft

“Met behulp van de pakpaal kan ik weer zelf in bed omdraaien en uit bed komen. Het meest tevreden ben ik over zijn eenvoud en doelmatigheid.”

- Mevrouw S. uit Rotterdam

“In augustus heb ik de Pakpaal meegenomen naar het hotel. Dankzij dit hulpmiddel was ik ook tijdens de vakantie niet afhankelijk van anderen. Ik kan iedereen die moeite heeft met opstaan en/of gaan zitten deze geweldige uitvinding aanbevelen.”

- Mevr. Kleyn