Pakpaal montage

De klant, ergotherapeut of naaste dient zelf de Pakpaal op te zetten. Een duidelijke handleiding wordt meegeleverd.

Naast de handleiding kunt u via onze website aanvullende instructies lezen en demonstratievideo’s bekijken. Wanneer men niet in staat is de Pakpaal zelf op te zetten, adviseren wij u hem bij een thuiszorgwinkel te bestellen. De Pakpaal is zo ontworpen dat plafond, vloer en muren niet worden beschadigd bij het plaatsen. Let wel voorafgaand uw bestelling op dat u heeft waargenomen of de pakpaal gemonteerd kan worden in uw woning.

Onze handleidingen

Handleiding Pakpaal Handleiding Pakpaal blokkeersysteem

Pakpaal kan op 4 verschillende wijzes worden geplaatst.

1. De standaard uitvoering

De standaard uitvoering kan geplaatst worden bij een sterk plafond van massief steenachtig materiaal zoals beton of holle baksteen. Bij een plafond hoger dan 288 cm moet een verlengstuk van 65 cm worden toegepast.

2. Uitvoering met gebruik van de houten bovenplaat

In de onderstaande gevallen moet een houten bovenplaat van 34 cm diameter worden toegepast.

  • Een ouderwets plafond gemaakt van riet met gipsstucwerk zoals in oude herenhuizen
  • Een plafond gemaakt van gipsplaten op draagbalkjes
  • Een plafond van zachtboard of ander plaatmateriaal op draagbalkjes
  • Een plafond gemaakt van schrootjes e.d.

03

3. Uitvoering bij systeemplafonds

06Ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen hebben vaak een zwevend systeemplafond dat op circa 270 cm hoogte is aangebracht. De betonconstructie bevindt zich 70 cm hoger op 340 cm en deze tussenruimte is gevuld met kabels en leidingen. Plaatsing is als volgt mogelijk:

De Pakpaal moet worden voorzien van een verlengstuk van 65 cm. Verwijder een plafondtegel en bepaal waar de paal geplaatst kan worden tussen de kabels en leidingen. Maak een gat in de plafondtegel om de Pakpaal doorheen te steken. Maak dat gat niet te klein zodat de plafondtegel zonder veel problemen kan worden teruggelegd. Dek het gat af met een rozet.

Bij woningen met systeemplafonds is deze uitvoering ook mogelijk als er boven het systeemplafond een geschikte plaats is om de Pakpaal tegenaan te klemmen.

4. Bijzondere uitvoeringen

PP_Schuin-dak-2-emSchuine plafonds zijn in sommige gevallen ook geschikt (te maken) voor het gebruik van de Pakpaal. Dit is mogelijk bij:

beton-plafonds met een kleine hoek. De metalen bovenplaat van de Pakpaal zal dan enigszins vervormen, maar dat is aanvaardbaar.
plaatsing onder een schuin dak, waar klemmen tussen vloer en schuin dak niet mogelijk is. Er is een knikstuk leverbaar dat tegen het schuine dak geschroefd moet worden.


Pakpaal op proef  Pakpaal direct bestellen

 

Wat mensen zeggen over de pakpaal

“Met de pakpaal kan ik weer op vakantie.”

- Meneer B. uit 's-Hertogenbosch

“Sinds een half jaar gebruik ik nu de pakpaal. Voor mij werkt die bij het omdraaien in bed en het uit bed stappen echt goed”

- Mevrouw R. uit Oegstgeest

“Dankzij de pakpaal kan ik mijn dag weer zelfstandig starten.”

- Mevrouw K. uit Delft

“Met behulp van de pakpaal kan ik weer zelf in bed omdraaien en uit bed komen. Het meest tevreden ben ik over zijn eenvoud en doelmatigheid.”

- Mevrouw S. uit Rotterdam

“In augustus heb ik de Pakpaal meegenomen naar het hotel. Dankzij dit hulpmiddel was ik ook tijdens de vakantie niet afhankelijk van anderen. Ik kan iedereen die moeite heeft met opstaan en/of gaan zitten deze geweldige uitvinding aanbevelen.”

- Mevr. Kleyn