Pakpaal montage

De Pakpaal wordt als bouwpakket geleverd en kan eenvoudige zelf of met hulp van een ander, op elke willekeurige plek in uw woning worden opgezet. In de doos wordt standaard een duidelijke handleiding meegeleverd.

Naast de handleiding kunt u via onze website aanvullende instructies lezen en demonstratievideo’s bekijken. Controleer vooraf altijd of u over een stevig plafond beschikt, raadpleeg een bouwkundig vakman indien u hierover twijfelt. Wanneer u zelf of in uw omgeving niemand heeft die de Pakpaal kan installeren, neem dan contact met ons op voor de montagekosten in uw regio. De Pakpaal is zo ontworpen dat plafond en vloer niet of nauwelijks beschadigen door de installatie.

Onze handleiding

Handleiding Pakpaal

Montage adapter (blokkeersysteem)

Een beugel of arm wordt standaard geleverd inclusief adapter/blokkeersysteem.

Middels de  adapter kunt u de beugel of arm met papegaai op een gewenste hoogte bevestigen aan de Pakpaal. U kunt de adapter op twee manieren gebruiken, met of zonder de vertanding. Zowel de adapter als de beugel kunt u tijdens de opbouw met de vertanding naar elkaar of juist van elkaar af monteren, in dit laatste geval kan de beugel of arm met papegaai vrij om zijn as draaien.

In de meeste gevallen wordt er gekozen om de vertanding te gebruiken. Middels het slimme vertandingsmechanisme kan met een kleine opwaartse beweging de beugel of arm eenvoudig in een gewenste stand gefixeerd worden en na gebruik tijdelijk worden weggeklapt.

Zwak plafond

Het plafond moet bij voorkeur van steenachtig materiaal zijn. Mocht dit bij u thuis niet zo zijn dan kan de Pakpaal in veel gevallen toch geplaatst worden met behulp van een vergrote houten bovenplaat. De houten bovenplaat dient om de druk te verdelen tegen het plafond. Controleer vooraf altijd of u over een stevig plafond beschikt. Bij een zwak plafond, zoals gipsplaten, dient u dit extra te controleren en de Pakpaal icm de houten bovenplaat te positioneren ter plaatsen van de draagbalken. Raadpleeg een bouwkundig vakman indien u hierover twijfelt.

Houten bovenplaat

In de onderstaande gevallen moet een houten bovenplaat worden  toegepast.

  • Een ouderwets plafond gemaakt van riet met gipsstucwerk zoals in oude herenhuizen
  • Een plafond gemaakt van gipsplaten op draagbalkjes
  • Een plafond van zachtboard of ander plaatmateriaal op draagbalkjes
  • Een plafond gemaakt van schrootjes e.d.

 

 

Systeemplafond

Bij woningen met systeemplafonds is de montage van de Pakpaal mogelijk indien er boven een “hard”plafond aanwezig is.

 

 

 

 

Pakpaal op proef  Pakpaal direct bestellen

Wat mensen zeggen over de pakpaal

“Met de pakpaal kan ik weer op vakantie.”

- Meneer B. uit 's-Hertogenbosch

“Sinds een half jaar gebruik ik nu de pakpaal. Voor mij werkt die bij het omdraaien in bed en het uit bed stappen echt goed”

- Mevrouw R. uit Oegstgeest

“Dankzij de pakpaal kan ik mijn dag weer zelfstandig starten.”

- Mevrouw K. uit Delft

“Met behulp van de pakpaal kan ik weer zelf in bed omdraaien en uit bed komen. Het meest tevreden ben ik over zijn eenvoud en doelmatigheid.”

- Mevrouw S. uit Rotterdam

“In augustus heb ik de Pakpaal meegenomen naar het hotel. Dankzij dit hulpmiddel was ik ook tijdens de vakantie niet afhankelijk van anderen. Ik kan iedereen die moeite heeft met opstaan en/of gaan zitten deze geweldige uitvinding aanbevelen.”

- Mevr. Kleyn