Veelgestelde vragen

Hieronder kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde antwoorden. Klik op een vraag om het antwoord open te vouwen.

 

Waarom is de hoogte van de kamer belangrijk?

De hoogte van kamers varieert in het algemeen tussen 2.20 m en 2.80 m en nog hoger bij oude huizen. Daarom hebben wij 4 standaardcombinaties ontwikkeld waaruit een Pakpaal is opgebouwd. Wanneer wij de hoogte weten van de ruimte waar de Pakpaal geplaatst gaat worden, kunnen wij de juiste combinatie toesturen.

Is de Pakpaal makkelijk op te zetten?

De Pakpaal staat in 5 minuten. De eerste keer met de handleiding erbij zal meer tijd kosten, maar het wijst zich eigenlijk van zelf. Zie ook onze demonstratievideo’s van het opzetten van de Pakpaal.

Moet de Pakpaal worden vastgemaakt aan vloer en plafond?

Nee, de Pakpaal wordt geklemd tussen vloer en plafond en is zeer stevig. Elke beugel is getest en veilig te gebruiken tot 120 kg, uiteraard is er rekening gehouden met een grote veiligheidsmarge, verbuiging zal pas optreden bij een dubbele gebruikersbelasting. De gaatjes in de bovenplaat zijn bedoeld om een houten bovenplaat te kunnen monteren.
N.B. In speciale gevallen echter, bijvoorbeeld bij zware personen (120+ kg) valt het te overwegen om de Pakpaal vast te zetten in vloer en plafond. Dit moet per geval worden bekeken.

Kan de beugel geblokkeerd worden in een bepaalde stand?

Dat kan niet zonder blokkeersysteem. Met een blokkeersysteem kunt u de beugel blokkeren in verschillende standen met hoeken van 60 graden. Met een adapter kan dit gewijzigd worden naar 90 graden.

Kan ik de Pakpaal uitproberen?

Een proefzending voor een periode van twee weken is mogelijk. Indien gewenst kan ook een langere termijn worden afgesproken. Proefzending is vaak noodzakelijk omdat de Pakpaal bij circa 5% van de plaatsingen niet voldoet aan de behoefte en wordt teruggestuurd. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de gebruiker niet meer voldoende kracht heeft in de armen en/of benen. Daarom is het van belang om de gebruikerstest te doen.

Wordt de Pakpaal door de gemeente via de WMO vergoed?

De Pakpaal kan worden vergoed door de  WMO. Informeer bij uw gemeente bij de afdeling wet maatschappelijke ondersteuning of u hiervoor in aanmerking komt. De gemeente heeft hiervoor vaak een speciaal ‘Wmo-loket’ ingericht waar u een aanvraag kunt indienen. Ook de sociale wijkteams van de gemeente kunnen vaak een indicatie afgeven voor een maatwerkvoorziening vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning.

In meer dan 90 gemeentes is de Pakpaal al één of meerdere keren geaccepteerd voor vergoeding. 

Kan ik de Pakpaal ook meenemen op vakantie?

De Pakpaal is zeer geschikt om mee te nemen naar een vakantieadres, appartement of recreatiepark. Informeer wel van tevoren bij de eigenaar/beheerder of het plafond geschikt is, of de hoogte goed is en of het plafond horizontaal loopt en niet schuin. Dit kan teleurstelling voorkomen.

Wat is de garantie op de Pakpaal?

De garantie op de Pakpaal is 2 jaar voor alle onderdelen.

Pakpaal op proef  Pakpaal direct bestellen

Wat mensen zeggen over de pakpaal

“Met de pakpaal kan ik weer op vakantie.”

- Meneer B. uit 's-Hertogenbosch

“Sinds een half jaar gebruik ik nu de pakpaal. Voor mij werkt die bij het omdraaien in bed en het uit bed stappen echt goed”

- Mevrouw R. uit Oegstgeest

“Dankzij de pakpaal kan ik mijn dag weer zelfstandig starten.”

- Mevrouw K. uit Delft

“Met behulp van de pakpaal kan ik weer zelf in bed omdraaien en uit bed komen. Het meest tevreden ben ik over zijn eenvoud en doelmatigheid.”

- Mevrouw S. uit Rotterdam

“In augustus heb ik de Pakpaal meegenomen naar het hotel. Dankzij dit hulpmiddel was ik ook tijdens de vakantie niet afhankelijk van anderen. Ik kan iedereen die moeite heeft met opstaan en/of gaan zitten deze geweldige uitvinding aanbevelen.”

- Mevr. Kleyn