Veelgestelde vragen
Hieronder kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde antwoorden. Klik op een vraag om het antwoord open te vouwen.

Waarom is de hoogte van de kamer belangrijk?

De Pakpaal is geschikt voor plafondhoogtes van 2 tot 3 M. Neem bij afwijkende situaties contact op met onze adviseurs voor eventuele maatwerk mogelijkheden.

Is de Pakpaal makkelijk op te zetten?

De Pakpaal staat in ca. 10 minuten. De eerste keer met de handleiding erbij zal meer tijd kosten, maar het wijst zich eigenlijk van zelf. Zie ook onze demonstratievideo’s van het opzetten van de Pakpaal.

Moet de Pakpaal worden vastgemaakt aan vloer en plafond?

De Pakpaal wordt geklemd tussen vloer en plafond en is zeer stevig. Elke beugel is getest en veilig te gebruiken tot 120 kg, uiteraard is er rekening gehouden met een grote veiligheidsmarge, verbuiging zal pas optreden bij een dubbele gebruikersbelasting.

Voor extra veiligheid adviseren wij de bovenflens in het plafond te bevestigen met schroeven.

Kan de beugel geblokkeerd worden in een bepaalde stand?

Elke beugel en arm wordt standaard geleverd met een adapter. De adapter is voorzien van vertanding die er voor zorgt dat de beugel of arm kan worden geblokkeerd. Met een simpele handbeweging is de beugel of arm te verstellen, met een volledige draaicirkel van 365 graden.

Kan ik de Pakpaal uitproberen?

U kunt de Pakpaal twee weken op proef nemen. In 95% van de gevallen bevalt de Pakpaal zeer goed.

Wordt de Pakpaal door de gemeente via de WMO vergoed?

De Pakpaal kan worden vergoed door de  WMO. Informeer bij uw gemeente bij de afdeling wet maatschappelijke ondersteuning of u hiervoor in aanmerking komt. De gemeente heeft hiervoor vaak een speciaal ‘Wmo-loket’ ingericht waar u een aanvraag kunt indienen. Ook de sociale wijkteams van de gemeente kunnen vaak een indicatie afgeven voor een maatwerkvoorziening vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Bij de meeste gemeentes is de Pakpaal een erkend hulpmiddel.

Kan ik de Pakpaal ook meenemen op vakantie?

De Pakpaal is zeer geschikt om mee te nemen naar een vakantieadres, appartement of recreatiepark.

Dit is mogelijk doordat de Pakpaal eenvoudig is op te zetten en geschikt is voor plafondhoogtes van 2 tot 3 M. Informeer altijd vooraf naar de omstandigheden van de accommodatie om teleurstellingen te voorkomen.

Wat is de garantie op de Pakpaal?

De garantie op de Pakpaal is 2 jaar.

Pakpaal op proef  Pakpaal direct bestellen

Wat mensen zeggen over de pakpaal

“Met de pakpaal kan ik weer op vakantie.”

- Meneer B. uit 's-Hertogenbosch

“Sinds een half jaar gebruik ik nu de pakpaal. Voor mij werkt die bij het omdraaien in bed en het uit bed stappen echt goed”

- Mevrouw R. uit Oegstgeest

“Dankzij de pakpaal kan ik mijn dag weer zelfstandig starten.”

- Mevrouw K. uit Delft

“Met behulp van de pakpaal kan ik weer zelf in bed omdraaien en uit bed komen. Het meest tevreden ben ik over zijn eenvoud en doelmatigheid.”

- Mevrouw S. uit Rotterdam

“In augustus heb ik de Pakpaal meegenomen naar het hotel. Dankzij dit hulpmiddel was ik ook tijdens de vakantie niet afhankelijk van anderen. Ik kan iedereen die moeite heeft met opstaan en/of gaan zitten deze geweldige uitvinding aanbevelen.”

- Mevr. Kleyn