De verschillende toepassingen van een Pakpaal

pakpaal ter ondersteuning

Voor ouderen en mindervaliden is het niet altijd eenvoudig om bewegingen te maken die voor anderen normaal zijn. Denk aan het omdraaien in bed, of het opstaan vanuit de bank. De Pakpaal biedt hiervoor de uitkomst maar is ook voor andere situaties toepasbaar. Hieronder vertellen wij u er meer over.

Thuis

Voor iedereen is het van groot belang om relatief gemakkelijk te kunnen gaan staan of zitten. Vooral thuis is het prettig als u gebruik kunt maken van een vorm van ondersteuning. De Pakpaal kan hiervoor uitstekend worden toegepast. De steunstang kan bijvoorbeeld dienen als ondersteuning wanneer u zich in de buurt van de tafel bevindt en op wilt staan of juist wilt gaan zitten. Dezelfde functie kan de Pakpaal hebben in de kamer, bij één van uw stoelen of bij uw bed.

Openbare ruimten

Uiteraard gaan ouderen en mindervaliden ook weleens de deur uit. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen of sporten. Ook dan is een grijppaal een handig hulpmiddel, dit omdat men zich dan dient om te kleden. Een pakpaal in een omkleedruimte is dan ook gewenst. Zo kan men ergens op steunen tijdens het wisselen van kleding. De Pakpaal geeft houvast en steun op plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. Iets wat in dergelijke ruimten vaak het geval is.

Ziekenhuizen

Moet iemand voor onderzoek naar het ziekenhuis, dan moet diegene vaak plaatsnemen op een onderzoekstafel. Dat brengt echter ook vaak moeilijkheden met zich mee voor het personeel, maar vooral voor de patiënt. Een onderzoek is al vervelend genoeg, dus het plaatsnemen en eventueel omdraaien op een dergelijke tafel moet dan laagdrempelig zijn. De Pakpaal kan gemakkelijk naast de onderzoekstafel gemonteerd worden en houvast bieden.

Hotel

Niet goed kunnen opstaan en gaan zitten kan een vakantie in de weg staan. Omdat de Pakpaal in losse onderdelen vervoerd kan worden, is hij prima te gebruiken in een hotel. Zo is mogelijk om ook tijdens de vakantie eenvoudig te kunnen gaan staan en zitten.

Montage

De Pakpaal is een verplaatsbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat die tussen vloer en plafond wordt geklemd. Hij geeft houvast en steun op plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. De verplaatsbare grijppaal is leverbaar in verschillende lengtes tussen 200 en 350 cm. Daarnaast is hij in losse onderdelen mee te nemen in de auto. Erg handig voor de mantelzorg en thuiszorg.

Zelf ervaren

Wanneer het niet helemaal duidelijk is of de Pakpaal de juiste hulp biedt, kunt u de Pakpaal uitproberen gedurende een periode van twee weken. Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en/of vragen.