De voordelen van een bedpapegaai

bedpapegaai aan voet

Een bedpapegaai is een ideaal hulpmiddelen voor ouderen en mindervaliden die moeite hebben met het zelfstandig in en uit bed stappen. In dit artikel lichten we de voordelen uitgebreid aan u toe.

Makkelijker zelfstandig uit bed

Met een bedpapegaai is het makkelijker om zelfstandig in bed te bewegen. Het hulpmiddel wordt op reikhoogte boven het bed gemonteerd. Bij het omhoogkomen, omdraaien, van houding wisselen en uit bed stappen kan de beugel vastgehouden worden. Door aan de beugel te trekken, trekt de gebruiker zichzelf omhoog. Hier is wel voldoende kracht voor nodig in de armen en romp.

Mobiele poot

De poot van onze bedpagegaai is mobiel waardoor de beugel ook boven een stoel of bank geschoven kan worden wanneer dit nodig is. bedpapegaai in de woonkamer

Te combineren met andere beugels

Onze pakpaal (waaraan de papegaai wordt gemonteerd) kan uitgebreid worden met andere bedbeugels. Zo kan er voor verschillende situaties extra steun en houvast geboden worden. De papegaai biedt hulp in het bed en een extra steunstang kan hulp bieden bij het in en uit bed stappen. Hierdoor is de pakpaal het ideale hulpmiddel in en rondom het bed.

Minder belasting voor verzorgenden

Gebruikers kunnen met behulp van de pakpaal zelfstandig omhoog komen in bed en zelfs in en uit bed stappen. Hierdoor hoeft de verzorgende minder belastende taken uit te voeren, zoals het helpen met omhoogkomen in bed. Lees hier alle tips om uit bed te kunnen stappen.

De pakpaal

De pakpaal is de mobiele grijppaal waaraan de papegaai wordt gemonteerd. Het voordeel is dat deze paal mobiel is. U kunt de pakaal zelfs meenemen op vakantie. Ook zijn er mogelijkheden om de paal uit te breiden met een standaard steunstang of een extra lange steunstang (voor parkinsonpatiënten).

De pakpaal met bedpapegaai is te koop. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.