Een pakpaal; wat zijn de mogelijkheden?

een steun voor zwangere vrouwen

Stel, u bent niet meer zo mobiel; u bent bijvoorbeeld zwanger en het opstaan uit een stoel is lastiger omdat u bekkeninstabiliteit heeft. Of u bent al wat ouder en uw gewrichten zijn wat stram en pijnlijk geworden. Opstaan is lastig en omdraaien in bed gaat ook niet meer goed. Dan kunt u best een hulpmiddel gebruiken, zodat u langer thuis kunt blijven wonen. Maar ook zodat u niet meer altijd om hulp hoeft te vragen. De Pakpaal is hiervoor dé oplossing!

Wat is de Pakpaal?

De Pakpaal is een verplaatsbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat die tussen vloer en plafond wordt geklemd. Hij geeft houvast en steun op plaatsen waar een muur of handgreep buiten bereik is. Het plaatsen van een pakpaal levert geen beschadigingen aan de muur, vloer of plafond. Hierdoor kan de paal eenvoudig tijdelijk worden gebruikt. Aan de Pakpaal kunnen verschillende steunen bevestigd worden voor diverse situaties. Hiermee is de Pakpaal meer dan alleen een hulpmiddel voor senioren.

Gemak rond het bed

Stel, u kunt niet meer zelfstandig uit bed komen. Of het kost u moeite om rechtop te gaan zitten in bed. Een aangepast bed kan een oplossing zijn maar dit is best een grote stap. Met behulp van de bedpapegaai aan de Pakpaal kunt u zich omhoog trekken. De beugels (in verschillende maten beschikbaar) helpen u bij het zelfstandig omdraaien of uit bed komen. U bent dus niet langer meer afhankelijk van hulp!

Na de keizersnede

Vrouwen die bevallen met behulp van een keizersnede mogen gedurende een aantal weken hun buikspieren niet belasten. In en uit bed komen, omdraaien in bed en uit de stoel omhoog komen, zijn bewegingen die druk geven op de buikspieren. Door gebruik te maken van een steunstang aan de Pakpaal is het mogelijk om deze handelingen uit te voeren zonder de buikspieren te belasten.

Niet alleen thuis

De Pakpaal is een goed hulpmiddel voor thuis. Maar ook bij een fysiotherapeut kan de Pakpaal gemak bieden. Zowel voor de therapeut (die minder zwaar hoeft te tillen) als voor de cliënt. Dit geldt tevens voorin de kleedkamer bij een therapeutisch zwembad of bij de onderzoekstafel in het ziekenhuis. In veel situaties kan de Pakpaal gemakkelijk zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, net als het gemak.

Pakpaal eerst proberen?

Bent u benieuwd of de Pakpaal iets voor u thuis of op het werk is? U kunt de Pakpaal uiteraard eerst op proef nemen. Zo kunt u op uw gemak ontdekken waarom dit een ideaal hulpmiddel is. Neem contact met ons op vraag dit aan.