De verschillende formaten van een grijppaal

verschillende formaten van grijppaal

Met een grijppaal kunnen mensen die (tijdelijk) beperkt zijn in het bewegen zelfstandig blijven wonen. Het is een hulpmiddel als u bepaalde handelingen niet zonder hulpmiddel of ondersteuning kunnen uitvoeren. Het geeft u steun bij bijvoorbeeld het opstaan uit uw stoel  of bank. Maar ook als u moeite heeft met het in en uit uw bed komen. Een grijppaal voorkomt dat u bij een hoop handelingen hulp moet vragen. De pakpaal is er in diverse maten en uitvoeringen. Wat is er zoal mogelijk en wat zijn de formaten?

Wat is een grijppaal eigenlijk?

De grijppaal is een stalen paal met een bovenplaat en een voetplaat. De pakpaal klemt tussen vloer en plafond. Dat maakt dat dit hulpmiddel gemakkelijk en snel te plaatsen is omdat er niet geboord hoeft te worden. Er ontstaat dan ook geen schade aan vloer en plafond. De grijppaal kan dan ook overal geplaatst worden, ook als het tijdelijk is. Het is een gemakkelijk hulpmiddel voor senioren, Parkinsonpatiënten, zwangere vrouwen, dwarsleasiepatiënten en in zorginstellingen. Hij geeft houvast naast de stoel of bank, het bed of het bad en is geschikt voor personen tot 150 kg. U heeft met de pakpaal houvast bij het opstaan uit uw stoel, bank of bed. Met bepaalde hulpstukken kan de grijppaal ook steun geven bij het omdraaien in bed.

In welke formaten is de pakpaal leverbaar?

Omdat de verplaatsbare pakpaal geklemd wordt tussen vloer en plafond is het belangrijk dat een plafond niet te hoog is. De pakpaal is leverbaar in maten van 200 cm tot 350 cm. Daarmee is deze geschikt voor bijna iedere ruimte. De standaard uitvoering bestaat uit de stang, een vloer- en plafond paneel en een beugel/handgreep naar keuze. De pakpaal is gemaakt van een ronde stalen buis met een diameter van 32×3 mm en is daarmee bijzonder stevig. De beugels waar u uit kunt kiezen zijn:

  • Beugel 30 cm;
  • Bedbeugel 60 of 80 cm;
  • Bedbeugel 60 of 80 cm met handgreep;
  • Bedpapegaai.

De pakpaal kan ook geleverd worden met een blokkeersysteem zodat u de beugel (of handgreep) in een of twee posities kunt blokkeren. Hij is gemakkelijk in losse onderdelen mee te nemen in de auto. Dat maakt dat dit hulpmiddel goed gebruikt kan worden in de thuiszorg en bij de mantelzorg.

Diverse toepassingen

Dit hulpmiddel is geschikt voor diverse toepassingen. Zo kan de pakpaal goed worden gebruikt op diverse plaatsen. Dit kan tijdelijk of permanent zijn, thuis maar ook bij een onderzoekstafel in een ziekenhuis of een behandeltafel bij een zorginstelling of zorgpraktijk. De steunstang is een hulpmiddel voor ouderen, voor mindervaliden en voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, reuma of een spierziekte. Doordat er niet geboord hoeft te worden is deze grijppaal ook goed toepasbaar als u zwanger bent en last heeft van bekkeninstabiliteit of uw rug of als u moet revalideren en u minder valide bent. Het is een verplaatsbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat. U klemt de pakpaal tussen vloer en plafond, zonder dat u in de vloer of plafond moet boren. U heeft dus geen schade aan vloer of plafond. Er kunnen diverse beugels of een bedpapegaai aan bevestigd worden zodat u hem kunt afstemmen op uw wensen.

Bent u benieuwd of de grijppaal iets voor u is, thuis of op het werk? U kunt de pakpaal eerst twee weken op proef nemen. Zo kunt u op uw gemak ontdekken of de pakpaal voor u ook het ideale hulpmiddel is. Als u contact met ons opneemt helpen wij u graag verder!