Gemakkelijk in en rondom het bed bewegen tijdens zwangerschap

pakpaal bij zwangerschap

In het laatste trimester van een zwangerschap begint een zwangere buik vaak een beetje in de weg te zitten. In en uit bed stappen wordt lastig en wanneer u eenmaal in bed ligt weet u ook niet hoe u moet gaan liggen. Dit bevordert niet de goede nachtrust die u juist zo hard nodig heeft. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die kunnen helpen om tijdens de zwangerschap makkelijker in en rondom het bed te bewegen. We lichten er in dit artikel twee toe.

Op je zij liggen met voedingskussen

Een comfortabele slaaphouding kan lastig te vinden zijn. U kunt het best op uw zij liggen zodat de druk van het gewicht op de ingewanden en rug wordt verlicht. Daarnaast bevordert op de zij liggen de bloedaanvoer naar de placenta. Een voedingskussen kan het comfortabeler maken om op de zij te liggen met uw zwangere buik. U kunt uw hoofd op het kussen leggen en voor de stabiliteit van de ruggenwervels is het verstandig om het kussen tussen de benen uw plaatsen zoals u hieronder op de foto ziet. Als u een andere houding ondervindt die beter ligt, moet u dat zeker doen. Het meest belangrijke is dat u lekker ligt en makkelijker in slaap komt.

voedingskussen-zwanger-slapen

Bron: voedingskussenwinkel.nl

Steunstang voor makkelijk in en uit bed stappen

Naast een lastige slaaphouding wordt het in en uit bed stappen ook steeds moeilijker. Hoe lager het bed, hoe lastiger dit wordt. Uzelf steunen aan een nachtkastje of bedrand is niet altijd veilig en handig. U kunt het best een steunstang gebruiken die stevig gemonteerd is aan of naast bed.

De Pakpaal (verplaatsbare steunstang) biedt ondersteuning bij het opstaan en omdraaien in bed. U kunt u volledig op armkracht uzelf omdraaien of ophijsen. Handig om in en uit bed te stappen en tijdens het omdraaien van ligkant.

pakpaal bij zwangerschap

 Heeft u vragen over het gebruik van de Pakpaal voor zwangere vrouwen? Neem gerust contact met ons op.