Hoe een bedbeugel het best te gebruiken? 4 tips

Bedbeugels kunt u gebruiken als extra steun bij het in en uit bed komen of bij het anders gaan liggen in bed. De beugel kan op deze manier van grote waarde zijn voor mensen die moeite hebben met het uit bed komen. Maar hoe kunt u een bedbeugel het best gebruiken? Hieronder vindt u een aantal waardevolle tips!

1. Gebruik de standaard bedbeugel

De standaard beugel is vervaardigd uit staal en heeft een lengte van 60 cm lang. Deze wordt vaak gebruikt bij een bank, stoel, bad of toilet. Ouderen gebruiken het om vanuit een bank, stoel of rolstoel omhoog te komen. Ook biedt Pakpaal een korte en lange variant aan van 30 en 80 cm die hulp kan bieden bij het in-en uit stappen. De paal wordt naast het bed gemonteerd en de lange bedbeugel kan in diverse posities rondom de paal worden gedraaid. Vanuit het bed is de beugel eenvoudig bereikbaar en het houvast bieden bij onder andere het omdraaien in bed, van liggen naar zitten te komen of om uit bed te komen. Op andere plaatsen zijn ze uiteraard ook bruikbaar, bijvoorbeeld ter ondersteuning bij een transfer vanuit stoel of bank.

2. Maak gebruik van een extra arm

Door aan de Pakpaal een extra arm te monteren, kan er een bedpapegaai geplaatst worden. Aan deze arm zit een handgreep waarmee de gebruiker zich makkelijk kan optrekken in bed. Het is mogelijk om meerdere beugels te combineren met de Pakpaal. Zo kan er een standaard- en een lange bedbeugel gecombineerd worden.

3. Kies voor een blokkeersysteem

Voor sommige mensen is de beweegbaarheid van de beugel juist een probleem. De Pakpaal is uit te breiden met een blokkeersysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om de beugel in een gewenste posities te blokkeren, zodat er aan getrokken kan worden zonder dat de beugel meedraait. Lees meer over het optionele blokkeersysteem van de Pakpaal.

4. Maak gebruik van mogelijke extra’s

Hierboven noemen we al een aantal belangrijke extra’s. Maar er zijn nog meer mogelijkheden die wat minder ingrijpend zijn maar zeker niet minder de moeite waard. Zo zijn er bedsteunen die geschikt zijn voor boxspring matrassen, maar u kunt ook denken aan een bedbeugel die met banden en gespen aan de bedrand wordt bevestigd of met een opbergvak voor bijvoorbeeld bril en boek. Daarnaast is tevens een elektrische bedienbare bedbeugel mogelijk. Hiermee komt u van lig tot zit op de bedrand en vervolgens tot stand.

Met deze tips kunt u tot een passende bedsteun komen die u kan ondersteunen waar nodig. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Dat kan, neemt u dan contact met ons op.