Hulpmiddel bij opstaan voor ouderen

hulpmiddelen bij opstaan

De meeste mensen willen het liefst zo langs mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en ook de overheid zet hier met haar beleid zoveel mogelijk op in. Wie ouder wordt of last heeft van fysieke beperkingen zal echter merken dat niet alles in huis meer even makkelijk gaat. Voor ouderen is het bijvoorbeeld vaak lastig om vanuit een bed of stoel omhoog te komen. Er is veel kracht nodig om vanuit een zittende positie zelfstandig te gaan staan. Een hulpmiddel om op te staan, kan deze handeling makkelijker maken. Zelfstandig gaan zitten en weer opstaan wordt dankzij zo’n hulpmiddel mogelijk zonder hulp van andere mensen. Onze innovatieve Pakpaal is een dergelijk hulpmiddel. In dit artikel leggen we uit hoe de Pakpaal ondersteuning en houvast biedt in het dagelijks leven.

Voor wie is een Pakpaal geschikt?

De Pakpaal is een handig en gemakkelijk hulpmiddel om op te staan. Daardoor is deze zeer geschikt voor mensen met een beperkte kracht of mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan mensen op hoge leeftijd of aan personen die lijden aan een chronische aandoening, zoals reuma, Parkinson of bijvoorbeeld MS. De Pakpaal is geschikt voor mensen met een beperkte spierfunctie die graag met zo min mogelijk hulp thuis willen blijven functioneren, zonder dat de woning hiervoor volledig moet worden aangepast. Ook wanneer de woning wel moet worden aangepast en er een goede noodoplossing wordt gezocht voor de tussentijd kan de Pakpaal uitkomst bieden. Daarnaast wordt de Pakpaal ook naar tevredenheid ingezet als tijdelijke voorziening tijdens de revalidatie, na een breuk en tijdens een zwangerschap. Niet alleen thuis, maar ook in zorginstellingen en wooncentra biedt de Pakpaal de bewoners meer zelfstandigheid.

Hulp bij opstaan uit stoel, rolstoel of bank

Wanneer de spierkracht in benen en buikspieren minder is geworden, heb je hulp van de armen nodig om zelfstandig te kunnen opstaan. Vaak is er echter bij een bank of stoel geen mogelijkheid om u ergens aan op de trekken om zo op te kunnen staan. Dit maakt het voor ouderen en mensen met een fysieke beperking vaak lastig om zelfstandig te wonen. Gelukkig biedt de Pakpaal hulp bij het opstaan uit een stoel, rolstoel of bijvoorbeeld een bank. De Pakpaal is een grijppaal die eenvoudig tussen het plafond en de vloer geklemd kan worden en naast een stoel of bed geplaatst kan worden. Aan deze paal is een beugel bevestigd die vanuit verschillende hoeken en hoogtes vastgepakt kan worden. Ouderen hebben hierdoor extra houvast bij het gaan zitten en kunnen zich eveneens optrekken aan de beugel bij het weer opstaan uit de stoel.

Hulpmiddel draaien in bed gezocht? Ook dan biedt Pakpaal uitkomst

Ook wanneer omdraaien in bed lastig wordt, kan de Pakpaal hulp bieden. De bedbeugel die aan de paal bevestigd is wordt in dat geval op reikhoogte ingesteld ten hoogte van de borst. Om links om te draaien in bed, moet de gebruiker met de rechterhand de beugel aan de linkerkant vasthouden en zichzelf naar de beugel toetrekken. Hierdoor draaien het bovenlijf en de heupen naar de juiste kant en kan de draai eenvoudig zelfstandig gemaakt worden. De draaibeweging vindt altijd plaatst vanuit een liggende positie op de rug.

Hulpmiddel opstaan uit bed

Na een nacht slapen is het lichaam vaak stram en stijf. Dit maakt het opstaan uit bed nog lastiger voor mensen die door ouderdom of fysieke klachten al moeite hebben om zelfstandig van zitten naar staan te komen. De Pakpaal biedt gelukkige goede hulp bij opstaan uit bed. Door middel van de beugel kan de gebruiker zichzelf namelijk optrekken naar een staande positie. U moet daarvoor gebruik maken van de verschillende standen van de beugel. De bedbeugel aan de Pakpaal kan namelijk doordraaien naar verschillende standen.

hulpmiddel opstaan vanuit bedHierdoor biedt de beugel ook steun bij het opstaan vanuit het bed. In plaats van de beugel ten hoogte van de borst te draaien moet de beugel naast het bed worden gedraaid. De gebruiker kan zich dan met twee handen optrekken waardoor het bovenlijf omhoog wordt geduwd en de gebruiker in zittende positie komt. Is niet alleen het opstaan uit het bed een probleem, maar ook het omhoogkomen uit ligstand en het bewegen richting bedrand? Ook dan biedt de Pakpaal hulp. Wanneer de gebruiker in bed zit, kan het hulpmiddel namelijk gebruikt worden om zich naar de bedrand toe te trekken. Alleen de benen hoeven dat nog weggedraaid te worden naar de zijkant, zodat de gebruiker aan de bedrand zit.

In alle gevallen is het wel noodzakelijk dat de gebruiker voldoende kracht heeft in zijn of haar armen om zichzelf omhoog te trekken. Bekijk ook onze instructievideo’s waarin de diverse gebruiksmogelijkheden van de Pakpaal worden gedemonstreerd.

Eenvoudig een Pakpaal aanvragen

Wilt u zeker weten dat de Pakpaal voor u het juiste hulpmiddel bij opstaan is? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om de Pakpaal twee weken vrijblijvend uit te proberen. Na deze twee weken kunt u besluiten om de Pakpaal te houden. Laat dit dan aan ons weten, zodat wij u de factuur kunnen sturen. Wilt u de paal toch liever retourneren? Geen probleem, u hoeft dan alleen de verzendkosten voor de retournering te betalen. Via dit formulier kunt u een Pakpaal aanvragen. Deze wordt dan binnen 2 tot 5 werkdagen bij u geleverd. U kiest zelf of u de paal direct wil aanschaffen of deze twee weken op proef wilt nemen.

Heeft u nog vragen over het gebruik van de Pakpaal en over het gebruik van dit hulpmiddel? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze gespecialiseerde medewerkers helpt u graag verder!