Hulpmiddelen voor Parkinsonpatiënten in en rondom het bed

hulpmiddelen bed voor parkinsonpatienten

Voor parkinsonpatiënten is het in en uit bed stappen lastig. In dit artikel lichten we een aantal hulpmiddelen toe waarmee de patiënten gemakkelijker en veiliger in en uit bed kunnen komen.

Verhoogd bed

Door het bed naar zithoogte te verhogen kan de patiënt makkelijker in en uit bed stappen. Er zijn speciale bedden die op iedere gewenste hoogte ingesteld kunnen worden. Als het huidige bed niet verhoogd kan worden, kunnen oplegmaterassen het zit/ligvlak ook met enkele centimeters verhogen. In sommige gevallen kan een sticker aan de bedrand helpen om aan te geven waar de patiënt moet zitten om op de ideale hoogte uit het bed te stappen.

Pakpaal met bedbeugels

Parkinsonpatiënten hebben ’s morgens moeite om uit bed te komen en te gaan staan en met het omdraaien in bed. De Pakpaal kan daarbij een belangrijk houvast bieden. Er zijn diverse mogelijkheden om de paal uit te breiden met extra beugels. Er is een speciale bedbeugel voor parkinsonpatiënten die extra lang is. Ook kan er een bedpapegaai aan monteert worden. Ook is er een blokkeersysteem ontworpen voor de beugel en de papegaai waarbij het hulpmiddel in een óf twee standen kan worden geblokkeerd.

In deze video ziet u hoe het systeem wordt gebruikt.

Heeft u vragen over het gebruik van de Pakpaal voor Parkinsonpapienten. Neem gerust contact met ons op.