Moeite met uit bed komen? De Pakpaal biedt uitkomst!

uit bed komen hulpmiddel Pakpaal

Wanneer u een beperking of handicap heeft, kan het lastig zijn om goed uit bed te stappen. Vaak lukt het nog wel om te draaien. Met een bedpapegaai lukt het ook nog wel om overeind te komen en te gaan zitten op de rand van het bed, maar het gaan staan vormt voor veel mensen elke dag opnieuw een uitdaging. Om dat een beetje gemakkelijker te maken is er de Pakpaal. Een hulpmiddel dat eenvoudig te monteren is en het uit bed komen een stuk comfortabeler maakt.

Wat is een Pakpaal?

De Pakpaal is een metalen stang die snel in huis opgebouwd kan worden op plekken waar wat extra steun gewenst is. Veel mensen die wat slechter ter been raken, zullen gauw een muur, deur of meubelstuk gebruiken om de balans te houden. Maar er zijn plekken in de woning waar niet zo snel houvast te vinden is en dan biedt de Pakpaal uitkomst. De verplaatsbare grijppaal wordt met een paneel tegen de vloer en tegen het plafond geklemd en draait mee wanneer u hem vastgrijpt. Op die manier biedt de Pakpaal u in alle posities houvast. U kunt daardoor bijvoorbeeld gemakkelijk van bed naar bank of stoel bewegen zonder angst voor omvallen. Lees ook onze tips om uit bed te komen!

Welke varianten Pakpaal zijn er?

De Pakpaal wordt met een beugel geleverd als grijpstang die met u meebeweegt. Hij is te bestellen in een lengte van 200 tot 350 centimeter met een paneel op de vloer en tegen het plafond. Soms is dat niet voldoende. Het is mogelijk om een Pakpaal met beugel te bestellen die niet meebeweegt, maar juist blokkeert als u hem vastpakt. Met een blokkeersysteem is dat eenvoudig te realiseren.  Ook bij plafonds van schrootjes, gipsplaten of andere zwakkere materialen, is de Pakpaal plaatsbaar. Er wordt dan een extra houten plafondpaneel mee geleverd. Ook is het mogelijk diverse hulpstukken bij de Pakpaal te bestellen. Zo kunt u een beugel boven uw bed krijgen of een losse beugel aan de Pakpaal bevestigen. Ook de ‘ouderwetse’ bedpapegaai behoort tot de mogelijkheden.

Kan ik de Pakpaal overal bevestigen?

Als u het juiste plafond heeft met een goede hoogte, kunt u de Pakpaal in uw woning plaatsen. Met de uitschuifbare telescoop Pakpaal, kunt u de Pakpaal ook makkelijk meenemen. Handig wanneer u bijvoorbeeld op reis gaat. Houdt er wel rekening mee dat de situatie op andere locaties mogelijk anders is dan bij u thuis, informeer vooraf naar de specificaties van uw plek van bestemming.

Meer weten over de Pakpaal als hulpmiddel bij u thuis? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken