De Pakpaal als hulpmiddel voor parkinsonpatiënten; 3 voordelen

hulpmiddel parkinsonpatiënten

De ziekte van Parkinson is een zeer complexe ziekte van de hersenen. Wie aan Parkinson lijdt, heeft last van uiteenlopende fysieke en mentale symptomen. Het verloop en de symptomen van de ziekte zijn echter bij geen enkele patiënt hetzelfde. Patiënten kunnen onder andere depressieve en verwarde stemmingen hebben en last hebben van vergeetachtigheid. Meer fysiek zijn trillende handen en benen, moeite met bewegen, stijfheid en evenwichtsproblemen veelvoorkomend. De Pakpaal is een hulpmiddel voor parkinsonpatiënten die vooral uitkomst biedt bij laatstgenoemde fysieke problemen. Graag leggen wij u de voordelen van dit handige hulpmiddel uit.

1. Eenvoudig en veelzijdig hulpmiddel voor parkinsonpatiënten

Parkinson is een chronisch progressieve aandoening. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is daarom om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. De Pakpaal zorgt dat patiënten zelfredzamer en zelfstandiger kunnen blijven, doordat hij de mobiliteit bevordert. De Pakpaal is een verplaatsbare grijppaal, die tussen het plafond en de vloer wordt ingeklemd. Daardoor kan hij houvast bieden aan patiënten die moeite hebben met uit bed komen, draaien in bed of bijvoorbeeld opstaan van een bank of rolstoel. Doordat de Pakpaal als bouwpakket geleverd wordt en makkelijk zelf of met hulp van een ander opgezet kan worden, is hij op veel verschillende manieren toepasbaar. U kunt de paal op bijna elke gewenste plek in de woning plaatsen. Zo kunt u de grijppaal naast uw favoriete stoel zetten of deze uitbreiden met speciale bedbeugels. Hierdoor heeft u geen of minder hulp nodig bij het in of uit bed komen. Dankzij de bijgeleverde handleiding en de online demonstratievideo’s staat de Pakpaal in circa 10 minuten op zijn plek.

2. CE-markering: Goedgekeurd Medisch hulpmiddel

De Pakpaal beschikt over een CE-markering medisch hulpmiddel Klasse 1. Deze CE-markering is een kwaliteitskeurmerk van de EER (Europese Unie plus Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). Het keurmerk of de markering wordt op veel producten aangebracht die voldoen aan de daarvoor binnen de EER opgestelde regels. Bovendien accepteert de producent en/of importeur van de Pakpaal hiermee de volledige aansprakelijkheid over zijn product. In een conformitieitsverklaring is eveneens aangegeven dat het product voldoet aan alle Europese richtlijnen. In het geval van de Pakpaal wil dit zeggen dat deze, inclusief de beugel en arm met papagaai, door een certificatiebureau is getest met een proefbelasting van 120 kilo.

3. De Pakpaal op proef

Uiteraard is het mogelijk dat u nog twijfelt of de Pakpaal voor u wel het juiste hulpmiddel is. Graag geven wij u daarom de mogelijkheid om deze grijppaal uit te proberen zonder aanschafverplichting. Zo kunt u gedurende twee weken zelf ondervinden of de grijppaal voor u een handige ondersteuning is in het dagelijks leven. Wanneer dit het geval is kunt u de paal aanschaffen en hem gewoon in huis houden. Blijkt het toch niet het juiste hulpmiddel te zijn voor u, dan kunt u deze retourneren. Alleen de verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening.

Wilt u meer informatie over de Pakpaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een vrijblijvend advies op maat.