Waarvoor kunt u een pakpaal gebruiken? 3 mogelijkheden

pakpaal gebruiken mogelijkheden

Een pakpaal is een hulpmiddel voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij bepaalde handelingen, zoals opstaan uit uw favoriete stoel of het zelfstandig uit bed komen. Het kan zijn dat u tijdelijk een pakpaal nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u zwanger bent of in een revalidatieproces zit. Met een pakpaal behoudt u uw zelfstandigheid en hoeft u niet iedere keer hulp in te schakelen. Ook ondersteunt de grijppaal het lichaam zodat de handelingen minder belastend zijn voor uw lichaam. In deze 3 gevallen kunt u een pakpaal gebruiken.

Voor thuis: een pakpaal voor senioren

U kunt de pakpaal thuis gebruiken wanneer u een beperking heeft, of dit nu tijdelijk of chronisch is. Doordat u de grijppaal tussen de vloer en het plafond klemt kunt u deze verplaatsen. Hierdoor gebruikt u het hulpmiddel zowel naast het bed als bijvoorbeeld naast de bank of uw stoel. Met de pakpaal kunt u makkelijker in- en uitstappen. Met behulp van de grijppaal behoudt u uw zelfstandigheid en mobiliteit langer. Zo kunt u deze bijvoorbeeld gebruiken naast het bed door een bedpapegaai aan de pakpaal te hangen. Hiermee kunt u eenvoudig omdraaien, zich omhoogtrekken en zelf uit bed komen.

Voor zwangere of net bevallen vrouwen

Wanneer u zwanger bent, kan het zijn dat u een stuk aan mobiliteit moet inleveren, zeker wanneer u een meerling verwacht. Ook na de bevalling kan een pakpaal uitkomst bieden. Na een keizersnede mag u doorgaans gedurende een aantal weken de buikspieren niet belasten. Hierdoor wordt het haast onmogelijk om zonder hulpmiddel uit bed en uit de stoel te komen, of u zelfs om te draaien in bed. Deze bewegingen zorgen voor druk op de buikspieren. Door een grijppaal met steunstang te gebruiken kunt u de bewegingen uitvoeren zonder dat u hierbij de buikspieren belast.

Professioneel gebruik

Niet alleen is een grijppaal een praktisch hulpmiddel voor thuis, maar ook voor fysiotherapeuten of bij een onderzoekstafel in het ziekenhuis biedt het innovatieve hulpmiddel gemak. De pakpaal is geschikt voor iedere plek waar ondersteuning bij het verplaatsen nodig is. Zo wordt het hulpmiddel onder andere gebruikt door mensen met reuma, een spierziekte of Parkinson.

Bent u benieuwd naar de pakpaal, voor bij u thuis of op het werk? U kunt deze eerst 2 weken vrijblijvend uitproberen, zodat u zelf kunt ontdekken wat de voordelen van het hulpmiddel zijn. Neem contact met ons op om uw grijppaal aan te vragen of voor meer informatie.