3 redenen om een pakpaal te gebruiken tijdens uw zwangerschap

Pakpaal tijdens zwangerschap

U bent in verwachting, gefeliciteerd! Hoewel de zwangerschap een blijde gebeurtenis is, verloopt deze niet altijd zonder slag of stoot. Zo krijgen veel zwangere vrouwen naarmate de zwangerschap vordert een te hoge druk op de ruggenwervel, soms resulterend in vervelende rugpijn. Het opstaan en bewegen door het eigen huis kan hierdoor een steeds grotere uitdaging zijn. Wist u dat een pakpaal bij zwangere vrouwen voor verlichting kan zorgen? In dit artikel vindt u 3 goede redenen om een pakpaal te gebruiken tijdens de zwangerschap.

1. Voorkom ongelukken bij flauwte door te snel opstaan

Veel vrouwen hebben al vanaf het prille begin van de zwangerschap last van flauwte. De meeste ongelukken gebeuren tijdens flauwte bij het opstaan. Heeft u een middagdutje gedaan op de bank of even lekker in een warm bad gezeten? Dan is de kans dat u tijdens het opstaan flauwte ervaart groot. In sommige gevallen leidt dit zelfs tot verlies van het evenwicht, waardoor u en uw ongeboren kindje ten val kunnen komen. Dit soort ongelukken zijn eenvoudig te voorkomen door een pakpaal naast de bank of naast het bad te plaatsen. Aan deze pakpaal kunt u zich optrekken tijdens het opstaan en vasthouden als u zich na het opstaan flauw voelt.

2. Blijf zelfstandig tijdens een zwangerschapshernia

Aanhoudende rugklachten kunnen leiden tot een zwangerschapshernia. Naast de wekelijkse behandelingen bij de fysio of chiropractor, is het zaak om de dagelijkse bewegingen binnen uw eigen huis zo comfortabel mogelijk te maken. Om tijdens uw zwangerschapshernia zelfstandig door het huis te kunnen blijven bewegen, kan een pakpaal uitkomst bieden. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u ’s ochtends later dan uw partner uit bed wilt komen.

3. De pakpaal is eenvoudig mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie

Willen u en uw partner voor uw kindje geboren wordt nog even samen genieten, bijvoorbeeld van een weekendje weg? De pakpaal kunt u eenvoudig meenemen op vakantie. In een hotel zijn de faciliteiten vaak niet ingericht op zwangere vrouwen. Misschien treft u een bed dat hoger of lager is dan het bed bij u thuis. Ook komt het vaak voor dat in hotels een badkuip fungeert als douche. In deze gevallen plaatst u de pakpaal naast het bed of bad om hier makkelijk en zelfstandig uit te kunnen opstaan.

Heeft u vragen over het gebruik van de pakpaal tijdens uw zwangerschap of wilt u de pakpaal graag zo snel mogelijk in huis hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.