Ik ga op vakantie en ik neem mee… de pakpaal

Ondersteunt de pakpaal u thuis bij het opstaan en het gaan zitten of liggen, dan wilt u waarschijnlijk liever niet meer zonder. Dat hoeft gelukkig ook niet, want zelfs als u elders dan thuis slaapt, kunt u gebruikmaken van dit hulpmiddel. Een pakpaal is namelijk eenvoudig te demonteren en mee te nemen op vakantie, om vervolgens daar weer binnen 10 minuten gemakkelijk te installeren. Zo kunt u, als u minder mobiel bent, nog steeds overal vertrouwen op de houvast die een pakpaal biedt.

In het kort

Heeft u nog geen pakpaal? Dan even kort wat het precies is: een pakpaal of grijppaal is een hulpmiddel dat ondersteuning biedt bij een verminderde mobiliteit. Als het u moeite kost om op te staan uit een stoel of van de bank, of om uw bed uit te stappen, kunt u zich beperkt voelen in uw zelfstandigheid. Om te blijven genieten van de alledaagse dingen en niet afhankelijk te hoeven zijn van een ander, kunt u deze verplaatsbare paal op elke plek in huis klemmen tussen de vloer en het plafond. Aangezien er niet hoeft te worden geboord, is de pakpaal ook weer eenvoudig te verwijderen en mee te nemen… op vakantie!

Op vakantie met de auto

pakpaal mee op vakantieAls u van plan bent een paar dagen of wat langer weg te gaan naar een appartement of recreatiepark in Nederland of Europa, legt u de pakpaal gewoon in de auto. De paal past in vrijwel elk voertuig, en ook tussen de meeste vloeren en plafonds. Hij is geschikt voor plafondhoogtes van 2 tot 3 meter, dus informeer vooraf wel even bij uw accommodatie wat de afmetingen en mogelijkheden daar zijn, zodat u straks niet voor niets uw pakpaal meeneemt.

Op reis met het vliegtuig

Gaat u op vakantie naar een wat verder weg gelegen bestemming met het vliegtuig, informeer dan bij uw luchtvaartmaatschappij of het mogelijk is uw pakpaal met u mee te nemen. De paal zal wellicht als bijzondere bagage worden ingecheckt. Is het geen optie, dan kunt u het best vooraf een vervangend hulpmiddel regelen op uw vakantieadres. Op vakantie wilt u immers wel zorgeloos kunnen genieten, ook van een optimale vrijheid en zelfstandigheid.

Bent u geïnteresseerd in een pakpaal, maar heeft u vragen of wilt u hem eerst uitproberen? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag en regelen voor u een proefzending, zodat u zelf het gemak van de pakpaal kunt ervaren.