Een Pakpaal op proef? Dit zijn de mogelijkheden!

een pakpaal ter ondersteuning om uit bed te komen of op te staan

Wanneer uit bed komen, opstaan uit een stoel of van de bank veel moeite kost, kan het uw dagelijkse gang van zaken zeer beperken. U mist een bepaalde zelfstandigheid en heeft steeds iemand nodig die u helpt. Een Pakpaal biedt hiervoor de uitkomst!

Wat is een Pakpaal?

Een Pakpaal is een verplaatsbare grijppaal die tussen vloer en plafond wordt geklemd, zonder hierin te hoeven boren. Het geeft u de juiste houvast op de plek waar u het nodig heeft en biedt daarmee meer vrijheid en zelfstandigheid.

Door wie wordt de Pakpaal vooral gebruikt?

De Pakpaal is een handig hulpmiddel voor ouderen of mindervaliden. Ook wordt het gebruikt door zwangere vrouwen, of vrouwen die een keizersnede hebben gehad. Wanneer u na een operatie moet herstellen en uw lichaam niet teveel mag belasten, biedt de Pakpaal uitkomst.

Waar moet ik rekening mee houden voor ik een Pakpaal bestel?

Denkt u erover een Pakpaal te bestellen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Om te voorkomen dat u de Pakpaal terug moet sturen, hebben we hieronder een aantal punten genoemd waar u van tevoren al rekening mee kunt houden:

  • Doe eerst de gebruikerstest om erachter te komen of u genoeg kracht in de armen en/of benen heeft voor een Pakpaal.
  • Door een certificatiebureau is gecontroleerd dat de Pakpaal met beugel en de arm met papegaai beiden belast kunnen worden met maximaal 150 kg.
  • Controleer de hoogte van het plafond. De pakpaalstang is er namelijk in maten van 2 tot 3,5 meter.
  • Onderzoek of u een plafond heeft van steen of van een zachter materiaal. Voor een zwakker plafond kan namelijk een hulpstuk worden meegeleverd.

Een Pakpaal op proef? Dat kan!

Als u er nog niet zeker van bent of de Pakpaal wel de juiste steun biedt, is er een mogelijkheid deze tijdelijk uit te proberen. Voor een periode van 2 weken kunt u de proef op de som nemen. Bent u er na deze tijd van overtuigd dat dit het hulpmiddel is dat u zoekt, kan de geplaatste Pakpaal bij u thuis blijven staan. U hoeft in dat geval geen andere te bestellen.

Wat als de Pakpaal uiteindelijk voor mij niet de juiste steun biedt?

Mocht u er na een proefperiode van 2 weken achter komen dat de Pakpaal niet het juiste hulpmiddel voor u is, kunt u deze eenvouig retourneren. In dit geval betaalt u alleen de retourkosten.

Heeft u nog vragen over de Pakpaal en het gebruik ervan? Neemt u gerust contact met ons op!