Waarmee rekening houden voordat ik een Pakpaal bestel?

pakpaal; hulpmiddel voor ouderen bij opstaan en zitten

De Pakpaal is een handig hulpmiddel voor mensen die bepaalde handelingen niet zonder hulpmiddel of ondersteuning kunnen uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om handelingen als het opstaan uit een stoel, het in en uit bed komen of het omdraaien in bed. Met behulp  van de Pakpaal is het mogelijk om deze bewegingen uit te voeren zonder dat u daarbij hulp nodig heeft. U behoudt zo uw zelfstandigheid, uw mobiliteit en daarmee uw gevoel van vrijheid. Waar moet u rekening mee houden voor u een Pakpaal bestelt?

Wat is de Pakpaal?

De Pakpaal is een handig hulpmiddel bijvoorbeeld bij het opstaan uit stoel, bank of bed. Het is een verplaatsbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat. U klemt de Pakpaal tussen vloer en plafond, zonder dat u in de vloer of plafond boort. U heeft dus geen schade aan vloer of plafond. Dit maakt de Pakpaal ook zo geschikt wanneer u tijdelijk ondersteuning nodig heeft bijvoorbeeld wanneer u last heeft van bekkeninstabiliteit tijdens uw zwangerschap. Hij geeft houvast en steun op plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. Eigenlijk past de Pakpaal altijd daar waar ondersteuning bij verplaatsing nodig is. U kunt met behulp van een passende beugel uw mobiliteit en zelfstandigheid bewaren. De paal kan naast de stoel of de bank geplaats worden, zodat u zelf kunt opstaan. Maar ook bij het bed is de Pakpaal een handig hulpmiddel.

Waar moet u rekening mee houden?

De paal is een hulpmiddel met veel toepassingsmogelijkheden. Bovendien is de Pakpaal als passend hulpmiddel in principe bijna overal te gebruiken. Er zijn twee belangrijke punten waar u goed naar moet kijken en waar u rekening mee moet houden voor u de Pakpaal bestelt. Allereerst is het van belang dat u goed kijkt welke lengte in uw situatie van belang is. De Pakpaal bestaat uit twee delen. De onderpaal is een standaard lengte maar de bovenpaal is leverbaar in diverse lengtes. Op die manier kunt u de hoogte goed passend maken in uw kamer. Let dus op dat u de lengte kiest die bij uw situatie past. Daarnaast is het wel van belang dat de gebruiker van de Pakpaal beschikt over voldoende eigen lichaamskracht. Gebruik van deze steunstang is zonder elektrische hulpmiddelen. U moet zelf de kracht hebben in uw lichaam, zowel in uw armen als uw benen, om te ondersteunen bij bewegingen.

Voor wie?

De Pakpaal kan goed gebruikt worden thuis maar past ook goed bij een onderzoekstafel in een ziekenhuis of een behandeltafel in een zorginstelling of zorgpraktijk. De steunstang is een hulpmiddel voor ouderen, voor mindervaliden en voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, reuma of een spierziekte. Maar ook als u zwanger bent en last heeft van bekkeninstabiliteit of uw rug, is de Pakpaal een zeer prettig hulpmiddel. Met behulp van bijvoorbeeld de bedpapegaai aan de Pakpaal kunt u zich omhoog trekken. De beugels (in verschillende maten beschikbaar) helpen u bij het zelfstandig omdraaien of uit bed komen.

Pakpaal eerst proberen?

Bent u benieuwd of de Pakpaal iets voor u thuis of op het werk is? U kunt de Pakpaal uiteraard eerst op proef nemen. Zo kunt u op uw gemak ontdekken of de Pakpaal iets voor u is. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder.