Het monteren van een steunstang; zo gaat dat in z’n werk

steunstang monteren

Wanneer de jaren gaan tellen of als een ziekte of handicap het bewegen wat lastiger maakt, kan er langzaam maar zeker onzekerheid in het dagelijks leven sluipen. Hoe loopt u veilig van uw stoel naar het toilet, hoe komt u gemakkelijk uw bed uit en hoe beweegt u comfortabel door de keuken wanneer u eten maakt? Allemaal zaken die ertoe doen in een zo autonoom en zelfstandig mogelijk leven. De pakpaal zorgt voor die extra zekerheid die u soms net even nodig heeft om door een ruimte te bewegen.

Hulpmiddelen inzetten

Het kan best een drempel zijn om hulpmiddelen te gaan gebruiken. Wanneer u denkt aan hulpmiddelen voor ouderen heeft u wellicht ook niet helemaal het juiste beeld voor u. Misschien voelt u zich nog te jong voor een hulpmiddel of wellicht bent u bang dat uw woning niet geschikt is voor aanpassingen. Wilt u snel en gemakkelijk extra zekerheid en – letterlijk – meer houvast, dan is de pakpaal, ook wel steunstang genoemd, een goede optie. Dit hulpmiddel is eenvoudig te installeren en vergt geen verbouwing of andere ingrijpende aanpassingen aan uw woning. U kunt de steunstang zelfs meenemen wanneer u op reis gaat, zodat u altijd en overal steun heeft. Het geeft een veilig en vertrouwd gevoel om zelf de regie in handen te hebben en zeker te weten dat u altijd veilig kunt bewegen, waar u ook bent.

Een steunstang monteren

De pakpaal is ontworpen voor een zo groot mogelijk publiek. Vaak betekent het gebruikmaken van hulpmiddelen dat u een ingrijpende verbouwing moet gaan regelen. Zodat u meer ruimte heeft in doorgangen en bijvoorbeeld in de badkamer extra mogelijkheden voor houvast heeft. De pakpaal is echter in elke ruimte te installeren zonder te verbouwen. De paal is een stalen stang die zowel boven als onder een plaat heeft. Deze platen klemt u tegen respectievelijk het plafond en de vloer en op die manier blijft de pakpaal stevig vast zitten. Ook wanneer u geen muur of handgreep binnen bereik heeft, kunt u toch steun hebben op routes in uw woning. Uw vloer en plafond lopen geen schade op en is de gekozen plaats toch niet helemaal ideaal, dan kunt u de pakpaal eenvoudig op een andere plek opzetten.

Iets voor mij?

Wilt u weten of de pakpaal voor u geschikt is of heeft u andere vragen? Neem dan contact op zodat we u meer informatie kunnen geven. We helpen u graag.