Tarieven en vergoedingen

Hieronder vindt u een overzicht met de tarieven van de verschillende onderdelen van een Pakpaal. Deze prijzen gelden uitsluitend voor de Nederlandse markt.

 

Prijslijst incl. 21% BTW Prijs 
Pakpaal plafondhoogte 2-3 M € 418.-
Beugel 30 cm inclusief adapter/blokkeersysteem € 285.-
Beugel 60 cm inclusief adapter/blokkeersysteem € 318.-
Beugel 80 cm inclusief adapter/blokkeersysteem € 336.-
Arm 80 cm met Papegaai inclusief adapter/blokkeersysteem € 364.-
Houten bovenplaat € 37.-
Verzendkosten in Nederland € 21,18

 

VERGOEDING PAKPAAL

WMO-loket Gemeente

De Pakpaal wordt in veel gevallen gebruikt om veiligheid in huis te vergroten. Bijvoorbeeld als hulp bij transfer om de zelfstandigheid te vergroten en zelf weer op te kunnen staan of uit bed komen. In dat geval kan de Pakpaal gezien worden als een woningaanpassing die vanuit de WMO wordt vergoed. Raadpleeg het WMO-loket van uw eigen gemeente voor de procedure (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

WMO eigen bijdrage maximaal € 17,50 per 4 weken

In 2019 verandert de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dan betaalt iedereen maximaal € 17,50 per periode van 4 weken.

Inkomen of vermogen telt niet meer mee

In 2019 kijkt het CAK niet meer naar inkomen of vermogen bij de berekening van de eigen bijdrage voor de Wmo. Iedereen betaalt maximaal € 17,50 per 4 weken.

Adviesrapport

Indien u een aanvraag voor vergoeding indient bij een instantie is het zinvol om een adviesrapport toe te voegen van uw ergo- of fysiotherapeut, of van een behandelend (huis)arts.

Woon- en Zorgcentra

Pakpalen worden ook in eigendom aangeschaft door Woon- en Zorgcentra en ter beschikking gesteld aan bewoners, raadpleeg uw contactpersoon of dit in uw situatie mogelijk is.

Pakpaal op proef  Pakpaal direct bestellen

Wat mensen zeggen over de pakpaal

“Met de pakpaal kan ik weer op vakantie.”

- Meneer B. uit 's-Hertogenbosch

“Sinds een half jaar gebruik ik nu de pakpaal. Voor mij werkt die bij het omdraaien in bed en het uit bed stappen echt goed”

- Mevrouw R. uit Oegstgeest

“Dankzij de pakpaal kan ik mijn dag weer zelfstandig starten.”

- Mevrouw K. uit Delft

“Met behulp van de pakpaal kan ik weer zelf in bed omdraaien en uit bed komen. Het meest tevreden ben ik over zijn eenvoud en doelmatigheid.”

- Mevrouw S. uit Rotterdam

“In augustus heb ik de Pakpaal meegenomen naar het hotel. Dankzij dit hulpmiddel was ik ook tijdens de vakantie niet afhankelijk van anderen. Ik kan iedereen die moeite heeft met opstaan en/of gaan zitten deze geweldige uitvinding aanbevelen.”

- Mevr. Kleyn