De voor- en nadelen van een Pakpaal

twee handen die elkaar ondersteunen net als een pakpaal

De Pakpaal is een hulpmiddel voor mensen die bepaalde handelingen niet zonder hulpmiddel of ondersteuning kunnen uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om handelingen als het opstaan uit een stoel, het in/uit bed komen en het omdraaien in bed. Met behulp  van de Pakpaal is het mogelijk om deze bewegingen uit te voeren zonder dat u daarbij hulp moet vragen. U behoudt zo toch uw zelfstandigheid. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een pakpaal?

Wat is de Pakpaal?

Allereerst leggen we nog kort uit wat de Pakpaal precies is. Het is een verplaatsbare stalen grijppaal met boven- en voetplaat. U klemt de Pakpaal tussen vloer en plafond, zonder dat u in de vloer of het plafond moet boren. U creëert dus geen schade aan vloer of plafond.  De paal geeft houvast en ondersteund op plaatsen waar een muur of handgreep buiten bereik is. Aan de Pakpaal kunnen diverse beugels of een bedpapegaai worden bevestigd, al naar gelang de toepassing die u wenst.

Voordelen Pakpaal

Een heel groot voordeel is dat de steunstang bevestigd wordt zonder te boren in vloer, muur of plafond. Dus ook voor een tijdelijke toepassing is de Pakpaal een goede oplossing. Zo kan het zijn dat een zwangerschap gepaard gaat met een bekkeninstabiliteit. Voor de periode van de zwangerschap – en daarna – kan die stang bevestigd worden zodat u toch eenvoudig kunt opstaan of omdraaien. En als u weer voldoende hersteld bent, verwijdert u de Pakpaal zonder schade aan uw huis. Ook senioren die ondersteuning nodig hebben bij bepaalde handelingen, hebben veel aan de steunstang. De Pakpaal is een hulpmiddel voor verschillende generaties. De Pakpaal werkt zonder elektrische hulpmiddelen. Een stroombron is dus onnodig. U kunt kiezen uit diverse beugels en zo bepalen waar u behoefte aan heeft. Maar het grootste voordeel is dat u niet voor alles afhankelijk bent van hulp. U behoudt uw zelfstandigheid voor een aantal dagelijkse handelingen. Dat is bijzonder prettig!

Nadelen Pakpaal

De Pakpaal is in principe bijna overal te gebruiken. Waar u wel goed naar moet kijken is of de lengte goed is. De onderpaal is een standaard lengte en de bovenpaal is leverbaar in diverse lengtes. Deze lengtes moeten dus wel bij uw situatie passen. Daarnaast is het wel van belang dat de gebruiker nog beschikt over voldoende eigen kracht. Omdat de Pakpaal zonder elektrische hulpmiddelen werkt moet uw lichaam wel de kracht hebben om te ondersteunen bij bewegingen.

Voor wie?

De Pakpaal is een prettig en praktisch hulpmiddel voor bij u thuis. Maar de Pakpaal kan ook goed gebruikt worden bij een onderzoekstafel in een ziekenhuis of behandeltafel bij een zorginstelling of zorgpraktijk. De steunstang is een hulpmiddel voor ouderen, voor mindervaliden en voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, reuma of een spierziekte. Maar ook als u zwanger bent en last heeft van bekkeninstabiliteit of uw rug, is de Pakpaal een zeer prettig hulpmiddel.

Pakpaal eerst proberen?

Bent u benieuwd of de Pakpaal iets voor u thuis of op het werk is? U kunt de Pakpaal uiteraard eerst op proef nemen. Zo kunt u op uw gemak ontdekken waarom dit een ideaal hulpmiddel is. Neem contact met ons op vraag dit aan.