De voordelen van een pakpaal in woon- en zorgcentra

voordelen pakpaal

Wanneer de jaren vorderen, wordt zelfstandig wonen een steeds belangrijker onderwerp. Iedereen houdt zolang mogelijk de regie over zichzelf en met behulp van de pakpaal is zelfstandigheid langer mogelijk. Het is een belangrijk hulpmiddel voor ouderen en bewoners van woon- en zorgcentra, omdat vrij bewegen door de kamer en zelfstandig in en uit bed stappen, naar het toilet gaan en plaatsnemen op een stoel mogelijk wordt gemaakt met de pakpaal.

Onafhankelijk met de pakpaal

Wanneer u in een woon- of zorgcentrum verblijft, is het prettig wanneer u niet afhankelijk bent van mensen om u heen. Stelt u zich eens voor dat u moet wachten op de hulp van verplegend personeel wanneer u naar het toilet wilt. Door de pakpaal slim te installeren zult u ontdekken dat u veel meer zelf kunt blijven doen dan u misschien denkt. U kunt zelfstandig in en uit bed gaan en u kunt zich door de kamer verplaatsen zonder hulp van anderen of een rolstoel.

Wat is een pakpaal?

De pakpaal is een stang die op verschillende plekken te installeren is middels een klemsysteem. Hij geeft u houvast bij het in en uit bed stappen, bij een stoel of bij het toilet. Ook bij het omdraaien in bed kan de pakpaal van pas komen. Doordat de grijpstang tussen vloer en plafond wordt geklemd, zijn er geen ingrijpende bouwwerkzaamheden nodig voor installatie. Er ontstaat geen schade aan vloer of plafond en de paal is snel op te zetten.

Uitkomst voor personeel

De pakpaal zorgt er bovendien voor dat verplegend personeel prettig kan werken. Allereerst is het werk van een verpleegkundige fysiek een stuk minder zwaar als bewoners zelf kunnen bewegen en meehelpen. Bovendien is het prettig wanneer mensen zelf mobiel zijn, zodat verplegend personeel andere werkzaamheden ongestoord uit kan voeren.

Klemsysteem

Door de pakpaal te gebruiken, hoeven er geen gaten worden geboord in vloeren, muren of plafonds. De pakpaal werkt met een klemsysteem waardoor het hulpmiddel eenvoudig en snel op verschillende plaatsen valt te installeren. Verandert de inrichting van een kamer, dan verandert de plaatsing van de pakpaal gewoon mee. Bovendien hoeven er geen hulpmiddelen worden aangepast wanneer een kamer wisselt van bewoner. Wel zo makkelijk.

Wellicht overweegt u een pakpaal voor uw eigen kamer of kent u iemand die er misschien baat bij heeft. Neem gerust eens contact op om de diverse mogelijkheden te bespreken. We helpen u graag.