Waarvoor en voor wie is een pakpaal handig?

hulpmiddel voor ouderen

Wanneer opstaan vanaf een bank, bed of stoel lastig is, kan dit iemands vrijheid ontzettend beperken. Er mist een steunpunt om zelfstandig omhoog te komen. Pakpaal kan hiervoor een eenvoudige oplossing bieden. Dit is een verplaatsbare stalen steunstang, waarbij de boven- en onderkant worden geklemd tussen de vloer en het plafond. Het zorgt voor houvast en steun op die plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. Dit maakt Pakpaal een ideaal hulpmiddel voor mindervalide of ouderen.

Voor wie?

De Pakpaal is ideaal voor mindervalide die zelf mee kunnen helpen. Verplaatsing naar stoel, rolstoel of bed: als hulpmiddel voor mensen met Parkinson, reuma of spierziekten kan dit veel voordelen hebben. Speciaal in gevallen waar de armkracht sterker is dan de beenkracht. Mensen die minder valide zijn, kunnen met de Pakpaal vaak meehelpen bij het uit bed komen of opstaan. Soms is het zelfs mogelijk dat men helemaal geen hulp meer nodig heeft en ze weer een stuk zelfstandigheid terugkrijgen. Op deze manier kan de paal tevens uitkomst bieden voor ouderen of bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Pakpaal wordt inmiddels in woon- en zorgcentra en zorginstellingen al veelvoudig gebruikt.

Voordelen

De paal kan in vrijwel iedere ruimte worden geïnstalleerd. Deze kan eenvoudig worden gemonteerd, maar kan ook worden geklemd tussen plafond en vloer. Op deze manier is Pakpaal ideaal als tijdelijke voorziening wanneer moet worden gewacht op definitieve aanpassingen in een woning. Tevens zorgt deze flexibele werking ervoor dat de paal eenvoudig kan worden meegenomen naar een bestemming. Dit maakt het voor velen een stuk comfortabeler om eens een dag erop uit te trekken!

Aanpassingen op maat

Voor velen is Pakpaal dé uitkomst. Tevens is hij gemakkelijk aan te passen op uw wensen. Deze verplaatsbare grijppaal is leverbaar in verschillende lengtes tussen 200 en 350 cm. Hij kan eenvoudig in losse onderdelen meegenomen worden in de auto. Dit maakt de paal ook ideaal voor de mantelzorg en thuiszorg.

Pakpaal uitproberen

Wilt u de Pakpaal graag eerst proberen? Uiteraard kunt u deze op de proef bestellen. Zo kunt u zelf ontdekken of u baat heeft bij dit hulpmiddel is voor in huis. Op onze website kunt u bij de aanvraag eenvoudig aangeven of het gaat om een bestelling of proefbestelling.

Wilt u meer informatie over de pakpaal of wilt u weten of deze naar uw wensen kan worden aangepast? Vul het contactformulier in op onze website of stuur een e-mail naar info@pakpaal.nl.