Wandsteun of Pakpaal? 3 verschillen uitgelicht

hulpmiddel voor ouderen : pakpaal

Zowel een wandbeugel als een Pakpaal zorgt voor extra grip en steun in huis. Deze hulpmiddelen voor ouderen en  mindervaliden zorgen ervoor dat u minder afhankelijk bent van anderen. Zo helpen de hulpmiddelen u om mobiel te blijven en bijvoorbeeld uit bed te komen of zelf op te staan van de bank. Er zijn echter enkele opvallende verschillen tussen een wandsteun en een Pakpaal. Wij lichten de drie belangrijkste verschillen voor u toe.

1. Een Pakpaal is mobiel

De wandbeugel en de Pakpaal zijn beide handige hulpmiddelen voor ouderen. Een wandbeugel wordt aan de muur gemonteerd, terwijl een Pakpaal stevig tussen de vloer en het plafond wordt geklemd. In principe is het mogelijk om een wandbeugel in alle ruimtes van het huis te monteren waar deze nodig is. Hiervoor moet u wel gaten boren in de muur en eenmaal geplaatst, is de wandbeugel niet eenvoudig ergens anders te plaatsen. Een grijppaal is zeer geschikt voor in de woonkamer of slaapkamer. Doordat u deze klem zet tussen het plafond en de vloer kunt u de pakpaal op een later moment weer verplaatsen, bijvoorbeeld na een herinrichting of een verbouwing.

hulpmiddel voor ouderen pakpaal

2. Een Pakpaal is geschikt voor iedere ruimte

Door het mobiele karakter van de Pakpaal en het gemak van montage kunt u deze in iedere ruimte plaatsen. Wandbeugels zijn soms niet te monteren, doordat de verhuurder het bijvoorbeeld niet toestaat om gaten te boren. Ook kan het zijn dat er geen geschikte wand in de buurt is. De grijppaal kunt u eenvoudig naast uw bed of favoriete stoel plaatsen, zodat u zelfstandig uit bed kunt komen of op kunt staan. De Pakpaal is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en lengtes.

3. Een Pakpaal is eenvoudig monteerbaar

In tegenstelling tot een wandbeugel hoeft u voor de montage van een Pakpaal niet te boren. De grijppaal wordt geleverd als bouwpakket en kan eenvoudig zelf, of met hulp van een ander, in elkaar worden gezet. U kunt de paal op iedere willekeurige plek in uw woning plaatsen. Zo richt u uw woning helemaal in op uw persoonlijke situatie, waardoor u langer zelfstandig kunt blijven genieten van de alledaagse bezigheden. De Pakpaal is onder andere een geschikt hulpmiddel voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook zwangere vrouwen.

Pakpaal uitproberen? Neem contact op!

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een Pakpaal? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of door ons contactformulier in te vullen. Wist u dat u de Pakpaal twee weken geheel vrijblijvend kunt uitproberen? Zo kunt u zelf testen of de Pakpaal voor u een betere uitkomst biedt dan een wandbeugel.