Vergoeding Pakpaal vanuit de WMO
Uiteraard kunt u de Pakpaal zelf bestellen en ook zelf betalen. Maar er zijn ook mogelijkheden om de Pakpaal vergoed te krijgen. Rechts treft u een overzicht van mogelijke vergoedingen.
Let op, indien u aanspraak wilt maken op een vergoeding, neem dan altijd eerst contact op met de instantie die de Pakpaal gaat vergoeden. Dit bespaart u tijd en voorkomt (financiële) verrassingen achteraf. Heeft u een (medisch) behandelaar of zorgbemiddelaar, dan kan hij of zij u ook adviseren in een mogelijke vergoeding.
Indien de Pakpaal vergoed wordt, dan kunnen wij in de meeste gevallen de factuur direct naar de juiste instantie sturen. De gegevens kunt u direct bij het bestellen, of aan het einde van de proefperiode invullen. Wacht u nog op de beslissing voor vergoeding, dan kunt u dat ons ook laten weten. Wij zorgen dan voor een passende oplossing.
Subsidie gemeente: Gemeenten hebben een subsidiepot waarmee zij hulpmiddelen kunnen financieren. Deze pot komt voort uit de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het verschilt per gemeente hoe de WMO wordt uitgevoerd en dus ook hoe u aanspraak kunt maken op deze subsidie. Wij adviseren u dan ook om u eerst te wenden tot uw gemeente. Alle gemeenten hebben hiervoor een pagina op hun website.
Persoonsgebonden budget: Indien u beschikt over een persoonsgebonden budget, dan kan de Pakpaal in veel gevallen hieruit betaald worden. Neem hiervoor altijd eerst contact op met het WMO loket van de gemeente, zodat u zeker weet dat gemeente hiermee akkoord gaat.
Adviesrapport nodig
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u meestal een adviesrapport nodig. Een adviesrapport wordt opgesteld door uw fysiotherapeut, ergotherapeut, huisarts, specialist of zorgconsulent. Overleg daarom eerst met een van deze personen en lees op de website van uw gemeente wat er van u verwacht wordt als u een beroep wilt doen op vergoeding vanuit de WMO.